,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Наші захисники нескореної України»: у ЧДТУ в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відкрили місце пам’яті
Середа, 08 травня 2024 15:04

«Наші захисники нескореної України»: у ЧДТУ в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відкрили місце пам’яті

«Наші захисники нескореної України»: у ЧДТУ в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відкрили місце пам’яті

Сьогодні Україна разом з європейською спільнотою відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Нині українці зі зброєю в руках захищають Європу, боронячи не лише свою країну, а й відстоюючи світову безпеку.  

Символічно в цей День у Черкаському державному технологічному університеті відкрили Куточок пам’яті Героїв – Захисників нескореної України, які віддали своє життя у запеклій боротьбі з ворогом, у війні з росією, яка триває на українській землі вже десять років. 

Студенти, випускники, викладачі та співробітники ЧДТУ: Євгеній Присяжний, Дмитро Данілов, Сергій Амброс, Олег Новохатько, Тарас Роденко, Віктор Стецьків, Володимир Курченко, Іван Ляш, Олексій Бережний, Олександр Шокал, Віталій Метла, Олександр Лутаєв, Олексій Ляшко, Сергій Гребенюк, Віктор Савельєв, Олександр Синьогуб,  Руслан Курятник, Дмитро Матвієнко, Павло Цимбал, Костянтин Мірошниченко – захисники України, пам’ять про яких  є стимулом продовження боротьби, щоб Україна стала тією країною, за яку вони воювали.

Я мрію, аби ми не додавали жодної світлини у цей Куточок Пам’яті, мрію, аби всі зібралися на Площі Знань ЧДТУ у День Перемоги України, зазначив у своїй промові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Хвилиною мовчання університетська спільнота вшанувала пам’ять полеглих українських захисників.

– Світлини тих, хто ціною власного життя боронив рідну землю, закарбовують пам’ять про наших Героїв та нагадують про те, що війна триває, і єдиний шлях відновлення безпеки в Європі – перемогти загарбника в Україні, – наголосив проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко.

Доєднуючись до слів керівництва ЧДТУ, голова профспілкового комітету ЧДТУ Василь Загородній вкотре зауважив, що всі повинні шанувати пам’ять кожного Героя, який став на захист нашої країни. 

Червоними квітами вшанували пам’ять відважних українських воїнів викладачі та студенти університету. Вічна слава і пам’ять Героям України!